شروع کار با فریموورک گوگل Flutter برای برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن های اندروید و iOS
امروز میخوایم با هم دیگه اولین پروژه اپلیکیشن فلاتر خودمون و ایجاد کنیم. برای این کار ابتدا نیاز به اندروید استودیو و یک شبیه ساز اندروید داریم.
آشنایی با فلاتر
فلاتر یک فریمورک توسعه اپلیکیشن است که گوگل در ابتدا با هدف طراحی اپلیکیشن های اندروید و iOS با استفاده از یک زبان برنامه نویسی واحد آن را معرفی کرد.
فلاتر رفته رفته به محبوبیت زیادی بین برنامه نویس ها دست پیدا کرد و امروزه امکان طراحی نرم افزارهای دسکتاپ و وب اپلیکیشن ها را نیز با استفاده از زبان برنامه نویسی دارت دارد.
زبان دارت بسیار شبیه به جاوا و کاتلین است به همین خاطر یادگیری آن برای افرادی که با برنامه نویسی آشنا هستند آسان می باشد.
به دلیل چندسکویی بودن Flutter باعث میشود که شرکت ها و تیم های برنامه نویسی در هزینه و زمان توسعه نرم افزارهای خود صرفه جویی کنند.
نصب و راه اندازی Flutter
بعد از اون ما نیاز داریم تا SDK فریموورک فلاتر و دانلود کنیم.برای دانلود SDK به این لینک مراجعه کنید. اما به دلیل تحریم باید IP خودتون و تغییر بدید اگر امکان تغییر IP نداشتید میتونید از این لینک برای دانلود SDK استفاده کنید.
بعد از دانلود فایل فشرده شده و استخراج کنید و در محلی از هارد قرار دهید.
حالا وارد کنترل پنل شوید سپس وارد system شوید. مطابق تصویر از سمت چپ گزینه advanced system settings را انتخاب کنید.

سپس برروی Environment Variables کلیک کرده

در قسمت System variables روی Path کلیک کرده و Edit را بزنید سپس در تصویر زیر

گزینه new را انتخاب کنید و آدرس پوشه bin از داخل SDK که دانلود کردید و قرار دهید.
حالا وارد SDK شوید و روی فایل flutter_console.bat دوبار کلیک کنید تا صفحه ای شبیه cmd برای شما نمایش داده شود, در این صفحه دستور flutter doctor را وارد کنید تا سیستم شما را بررسی کند و مشکلات نصب flutter و اطلاع دهد. بعد از پایان بررسی اگر مشکلی وجود داشته باشد با زدن دوباره این دستور مشکلات رفع میشوند.
اگر از Licenses Android خطا گرفت دستور flutter doctor –android-licenses را تایپ کنید و در جواب سوالاتی که میپرسد حرف Y را وارد کنید.

وارد اندروید استودیو شوید و از قسمت setting به قسمت plugin ها بروید سپس گزینه Browse و انتخاب کنید

و در صفحه جدید عبارت فلاتر و جستجو کنید تا پلاگین مورد نظر نصب شود, سپس نیاز دارید تا اندروید استودیو و ریستارت کنید.
حالا زمان ساختن پروژه جدید گزینه Flutter Project نیز نمایان خواهد شد با انتخاب آن وارد صفحه زیر خواهید شد و گزینه Flutter Application را انتخاب کنید.

در مرحله بعد محل نصب پروژه و محل نصب SDK دانلود شده را باید وارد کنید.

صبر کنید تا پروژه ایجاد شود به صورت کامل, سپس به راحتی از طریق گزینه سبز رنگ که مشخص شده است پروژه خود را اجرا کنید.

منتظر باشید تا پروژه شما بروی شبیه ساز اجرا شود.
